djecji dresovi Florent Malouda postao je nešto poput svjetskog putnika

djecji dresovi Florent Malouda postao je nešto poput svjetskog putnika otkako je napustio Chelsea 2013. Krilni igrač se tijekom godina našao u klubovima iz Turske, Egipta i Indije, a također se pokazao za svoju rodnu Francusku Gvajanu na međunarodnoj razini. To je relativno neobičan put u karijeri za igrača koji je nekoć bio ključni dio pobjedničke momčadi Premier lige – u ovom slučaju Chelseajev trijumf 2010. godine.

Malouda je zabio dvanaest i postavio još osam te sezone dok je momčad Carla Ancelottija osvojila naslov za jedan bod više od Manchester Uniteda. Forma je bila da će on nastaviti korak sljedeće godine, što ga čini jednim od rijetkih Chelsea igrača koji su uspjeli u razočaravajućoj sezoni za Bluese. Dok su te dvije sezone bile vrhunac individualne izvedbe Maloude u Chelseaju, pobjeda u Ligi prvaka 2012. bila bi vrhunac njegovog vremena tamo. Francuz bi se pojavio kao zamjena u drugom poluvremenu u finalu jer je klub osvojio trofej prvi put nakon pobjede nad Bayernom Münchenom iz jedanaesteraca. Stvari su se za Maloudu brzo pokvarile, a on se uopće neće pojaviti sljedeće godine u onome što će biti njegovo finale u klubu. Odbio je napustiti Chelsea unatoč tome što nije bio poželjan, iskoristivši svoje pravo na svoj veliki ugovor umjesto toga. Te sezone nije igrao niti jednu utakmicu, a pušten je u ljeto 2013. Prešao je u Trabzonspor nakon što je napustio London, gdje je proveo godinu dana do povratka u Francusku da igra za Metz.

Opet, to je trajalo samo jednu sezonu – slično kao i njegove kasnije nogometni dresovi za ekipe čarolije kao Delhi Dynamos i Wadi Degla. A prema Skyju, sada je 37-godišnjak svom životopisu dodao još jedan opskurni tim – FC Differdange iz Luksemburga.” za klub u kojem bi mogao trenirati i postigli smo dogovor kako bi nam mogao pomoći do kraja sezone,” rekao je predsjednik kluba Fabrizio Bei.”Mi smo prva tri već 10 godina i igrali smo u Europskom kupu. Želimo igrati u njemu i ove godine i Malouda nam može pomoći.” Zasigurno je velika promjena od sjedenja na vrhu Premier lige s Chelseajem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *