dresovi sa imenom Cristiano Ronaldo protiv Lionela Messija debata je koja

dresovi sa imenom Cristiano Ronaldo protiv Lionela Messija debata je koja je trajala proteklog desetljeća. Dvojica najvećih igrača koji su ikad igrali utakmicu, odmjereno su se pojedinačno počastili još od 2008. Messi sada vodi Ronalda sa 6: 5 u uvjeta za Ballon d’Ors nakon njegovog nedavnog trijumfa.Pravo rečeno, postoji argument da oboje budu nazvani GOAT.Messi je osvojio najviše Ballon d’Orsa i postigao je smiješnih 626 golova u 716 nastupa za Barcelonu, osvojivši sve tamo je pobjeda na razini kluba.Ronaldo može imati jedan manje, ali osvajao je naslove prvaka u tri različite zemlje, kao i vodio Portugal do dva međunarodna trofeja.Neki ljubitelji nogometa više vole Messija, a neki ljubitelji nogometa više vole Ronalda.

I to je apsolutno u redu. Ili je tako? Jer prema trostrukom pobjedniku Ballon d’Ora Marcu van Bastenu, oni navijači koji misle da je Ronaldo bolji od Messija ne razumiju nogomet.

Ronaldo je sjajan igrač “, rekao je Van Basten u intervjuu za Corriere della Sera. Ali oni koji tvrde da je jači od Messija ne razumiju nogomet ili su u lošoj vjeri.

Messi je jedinstven. Neponovljiv i neponovljiv. Poput njega, svakih pedeset godina. Kao dijete pao je u lonac nogometnog genija. ”

Oštro? Sasvim moguće. Ali Van Basten je jedan od najvećih igrača koji je ikad sam igrao igru, tako da njegovo mišljenje nije baš neispravno. Ali mišljenje Van Bastena nije ono s čime se slažemo. Ronaldo je imao prilično nevjerojatnu karijeru i u dobi od 35, i dalje ide snažno. Optužiti one navijače koji misle da je bolji od Messija da ne razumiju nogomet jednostavno je pogrešno. Trebali bismo samo cijeniti dvojicu igrača zbog onoga što jesu jer će, za nekoliko godina, obojica otići u mirovinu i sport će za njega biti mnogo siromašniji.Diego Maradona vjeruje da je Lionel Messi u padu jer su nogometaš’Messi i Ronaldo mogli završiti karijeru u Inter Miamiju zbog Beckhama’Cristiano Ronaldo dresovi nogometnih klubova nije uspio zabiti u 38 uzastopnih slobodnih udaraca za Juventus.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *