dresovi za djecu Hajduk Split vs Dinamo Zagreb Približno lokalni

dresovi za djecu Hajduk Split vs Dinamo Zagreb Približno lokalni derbi poput Brightona i Crystal Palacea (koji su na svoj način jednako otrovni). Oni predstavljaju dva najveća grada u Hrvatskoj i prozvali su ga “Vječni derbi” .26. Raja vs Wydad Vrhunski primjer kada derbi može ići predaleko. Smješten u Casablanci, dogodilo se nekoliko nezgodnih incidenata, uključujući ubojstvo obožavatelja 2007. To je dovelo do zabrane iza zatvorenih vrata. Samo tri godine kasnije, preko 100 ljudi uhićeno je u neredima.25. Real Betis vs SevillaSevilla je nesumnjivo bila uspješnija od dva kluba, ali Betis je ostao vjeran svojim korijenima u rivalstvu koje je započelo kao sukob klasa. 24. Newcastle United vs SunderlandPo čemu je derbi Tyne-Wear-a toliko poseban, to su oba grada ‘jednog kluba’. Uključuje se cijeli sjeveroistok, a neki navijači Newcastlea čak smatraju da odbijaju jesti slaninu zbog njegovih crveno-bijelih pruga … 23. Corinthians vs Palmeiras Prolaznik je život izgubio 2016. godine uslijed sukoba između dvije skupine navijača. Sao Paulo ugošćuje jedno od najintenzivnijih rivalstava u Južnoj Americi. Partizan Beograd protiv Crvena zvezda BeogradOba njihova imena nose konotacije poslijeratne komunističke Jugoslavije. Oboje su postali simboli moći tijekom sukoba na Balkanu devedesetih, kada su se i Crvene zvezde ‘Delije’ angažirale u otvorenom ratu sa zagrebačkim Dinamom Bad Blue Boysom.21.

Istočni Bengal vs Mohun Bagan Mohun Bagan najstariji je indijski klub. Istočni je Bengal, s druge strane, rođen kao otrgnuti od izvorne strane i ubrzo se povezao sa separatističkim pokretima onoga što je postalo Bangladeš.20. Arsenal vs TottenhamVeoma rijetko dobivate * loš * derbi sjevernog Londona. Spursi su prošli osam godina, a jednu nisu pobijedili, prije nego što su 2008. pobijedili na White Hart Laneu s 5: 1. Posljednjih godina Lilywhites nadgledaju pomicanje snage na sjeveru glavnog grada, ali ove su igre i dalje bliski i sjajni satovi.

Olympiacos vs PanathinaikosNi jedna druga strana nije osvojila naslov u Grčkoj od 1997. Kad se okupe, poznata je kao ‘Majka svih bitki’. Flamengo vs FluminenseLegend kaže da su Fluminense nekad bili toliko očajnički željni pobjede da su nakon preuzimanja vodstva počeli namjerno šutirati izbacivanja u obližnju lagunu, dok su igrači Flamenga morali prolaziti kroz vodu da bi došli do lopte. Čak 194.000 se priklonilo do Marakane zbog ovog čuvenog uređenja.17. FK Velez vs HSK Zrinjski Rijeka Neretva i poznati most dijele Mostar, a Velez uglavnom uživa podršku muslimanske zajednice, a Zirnjski ostaje simbol hrvatskog nacionalizma.16. Ajax vs FeyenoordMorate biti hrabri čovjek da biste prešli granicu kao što je to učinio Johan Cruyff kad mu Ajax nije uspio ponuditi novi dogovor. Ta su dva kluba uvijek bila polarne suprotnosti. Liberalni Amsterdam protiv industrijskog Rotterdama i politika povezana s dva grada čine ovaj derbi mnogo više od nogometa. Independiente vs Racing ClubNajbolji od ostatka nakonRiver Platea i Boce Juniors, ova su dva kluba međusobno udaljena samo 300 metara, blizina koja se godinama prilagodila mnogim neredima.

Portsmouth protiv Southamptona Tužna propast Portsmoutha znači da je ovo rivalstvo kakvo danas rijetko viđamo. Ponovno su se okupili prvi put u posljednjih sedam godina 2019. godine i nije iznenađujuće što su sveci ostali bez 4-0 pobjednika u Liga kupu.13. AC Milan i InterInter nastali su tijekom razdvajanja oko potpisivanja stranih igrača među milanskim Kriketom i nogometnim klubom. Otada imaju rivalstvo, premda je liverpool dres prodaja Iultras sklopio pakt za smanjenje nasilja kad je pristaša nažalost umro 1983. I, naravno, dijele prelijepi San Siro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *