Waynea Rooneyja nogometni dresovi akcija koji je izbacio Jordana Mchcha

Rooney je pokazivao nestrpljivost i nije bio sam

Bilo je mnogo polemike oko Waynea Rooneyja nogometni dresovi akcija koji je izbacio Jordana Mchcha rano u igri, a nije zbog toga poslan. Bila je to strana Rooneyja koju već neko vrijeme nisu vidjeli u Unitedu: neumoljiva i nepotrebna. Panditi su sigurno mislili da bi njegova kazna trebala biti veća od žute, ali pomalo je osvježavajuće čuti kako se Malky Mackay i Ben Turner ne slažu, navodeći želju za tjelesnošću u nogometnoj utakmici. Rooney nije bio ni sam; Cardiffov Gary Medel vrlo je lako mogao vidjeti crvenog za lijevi klub na Fellainiju.

Upornost Cardiffa isplati se

Tijekom cijele utakmice bilo je jasno da je Cardiffova smišljena taktika pobijediti što više slobodnih udaraca u poluvremenu Uniteda i testirati obranu Redsa s lopticama u okvir. Devedeset minuta su ih osujetili, ali plan je napokon uspio da Kim Bo-Kyung omogući izjednačenje. Činilo se da je United bio pod više zračnim napadom nego što je bio slučaj u drugim utakmicama Premier lige; bit će zanimljivo vidjeti prihvaćaju li i drugi menadžeri Mackayev pristup.

Dobro i loše od Evra

Izvješća koja povezuju United s potezom lijevog beka nisu tajna od ljeta; niti se veze s Patricom Evra udaljavaju od Old Traforda. Generalna igra Francuza protiv Cardiffa i njegov pogodak iz kornera pokazuju upravo ono što Evra još uvijek mora ponuditi Davidu Moyesu. Međutim, njegov neuspjeh u obilježavanju Kima na smrt je omogućio Cardiffu da postigne pogodak, razotkrivajući obrambene teškoće zbog kojih je United dobio povoda da izviđa druge mogućnosti.

Na slikama: Cardiff protiv Uniteda
Pogledajte galeriju?
Ponovo su se pojavili problemi sa veznim igrama

Odsutnost Michaela Carricka opet pokazuje rupe u veznom redu Uniteda. Marouane Fellaini juventus dres za decu tek treba opravdati svoju silnu cijenu, Tom Cleverley je hladno prokišio dok je Adnan Januzaj bio miran, dokazujući da je jednom zauvijek smrtna. Moyes će morati razmotriti prije siječnja može li riješiti probleme povećanjem razine performansi poput Fellainija i Cleverleyja ili ih je potrebno ojačati izvana, ali u međuvremenu će se morati nadati da Carrickovo odsustvo nije previše skupo.

Jedan stečeni poen?

Uvijek je neupućeno izgubiti bodove kasno i lako je vidjeti kako dva boda koja su pala protiv pridošlice iz Premier lige treba gledati kao da nisu u skladu sa standardima ekipe koja juri naslov. No, još uvijek je bod osvojen na mjestu gdje su Manchester City i Capital Capital Cup iz prošle godine poraženi ove sezone, tako da je prerano suditi kako će se bod slagati. “Crveni” su neporaženi za deset i tri boda na drugom mjestu lige, s gotovo trećinom propuštene sezone, daleko od katastrofalnog učinka.