pridružio španjolskim dječji nogometni dresovi prvacima za 57 milijuna

Barselonski napadač Neymar razmislio je o “novom iskustvu” boravka u Barceloni i priznao da se dobro prilagođava na Camp Nou.

21-godišnjak se ovog ljeta pridružio španjolskim dječji nogometni dresovi prvacima za 57 milijuna eura iz Santosa, a novinarima je govorio o svom prvom tjednu u četvrtak.

Neymar kaže kako mu je drago što se povezao s nekim od najvećih zvijezda u svjetskom nogometu i pokušava se prilagoditi igranju zajedno s njima.

“Ovo je novo iskustvo za mene. Uzbuđen sam što sam sa svojim suigračima, s trenerom i sretan što sam ovdje”, objasnio je Neymar kroz tumača, kako je prenio Football Espana.

“Upoznao sam ih sve i bolje je nego što sam očekivao. Vrlo sam sretan. San je. Pogledam oko sebe i vidim Messija, Xavija, Iniesta i Puyola.

“Pokušavam se prilagoditi što je brže moguće. Igra Barcelone je vrlo brza, oni su najbolji na svijetu i trudim se prilagoditi se.

“Nakon krajnika sam smršavio. Iz dana u dan postajem sve bolji, treniram naporno da bih bio fizički bolji.

“Spreman sam pomoći svojim suigračima kroz postizanje golova ili pomaganje drugima. Važna stvar će biti pomoć momčadi.”

Brazilski internacionalac, koji je u utorak prvi put gostovao u prijateljskom žrijebu s Lechiom Gdansk, također je govorio o novom treneru Gerardu Martinu, koji je imenovan nakon što je Tito Vilanova odstupio zbog lošeg zdravlja.

“Martino je sjajan trener”, dodao je Neymar. “Razgovarao sam dres barcelona za djecu s njim svaki dan, kao i svi igrači. On je sjajan trener i ovo je odlična prilika za mene.

“Želim poslati svoju podršku Titu Vilanovi. U početku sam razgovarao s njim, iako s njim ne radim.”