Korintanovi posjednici komplet dresovi za fudbal Alexandre Pato priznao je da će

Korintanovi posjednici komplet dresovi za fudbal Alexandre Pato priznao je da će biti otvoren za povratak u Serie A.

Brazilski internacionalni – ograničeni 27 puta – proveo je Brasileirão 2014. na pozajmici u Sao Paulu, ali taj sporazum istječe 31. prosinca.

Patoova čarolija na Soberanu je bila produktivna – postigao je devet golova u 27 nastupa – i bilo je govora o tome da je on ostao u klubu nakon ove sezone.

Za 25-godišnjaka, međutim, povratak u Italiju, gdje je prethodno proveo pet godina s Milanom, mogao bi biti primamljiviji prijedlog.

“Ja sam na posudbi u Sao Paulu do 2015., ali mi nedostaje Italija i prijatelji koje sam ostavio”, rekao je za Il Corriere della Sera, kako je izvijestila SOCCERNEWS.

„U ovom trenutku postoje samo glasine, usredotočen sam na Sao Paulo, ali sam profesionalac. Da vidimo što će se dogoditi, zar ne? ”

Pato je prvi put stigao u Italiju u dječji dres luka modrić siječnju 2008. godine, nakon što ga je Milan potpisao iz Internacionala za prijavljenu naknadu od 22 milijuna eura. Sporazum je prvobitno dogovoren u kolovozu 2007. godine, ali propisi FIFA-e koji se odnose na maloljetnike izvan EU-a značili su da se ne može preseliti u Europu dok ne napuni 18 godina.

Pato je u početku bio hit s Rossonerima i postao instrumentalni dio ekipe koja je osvojila titulu Serie A 2010-11 i 2011 Supercoppa Italiana.

Nakon te sezone, međutim, ozljede i gubitak forme značili su da je postigao samo jedan cilj Serie A u narednih 18 mjeseci i na kraju je prodan Corinthiansu za 15 milijuna eura u siječnju 2013. godine.

Pato je proveo nešto više od godinu dana u školi Todo Poderoso, ali nakon što je razvio zategnut odnos s navijačima kluba, u veljači je Jádsona poslao u Sao Paulo u zamjenu zajma.